Полезно

Борбата с възрастовата макулна дегенерация вече е по-лесна!

2Q==

Ако и вие сте от хората, които много искат, но не виждат как да се погрижат за очите си, то Лутеин Зет М Ellies е точно за вас. Лутеин Зет М Ellies е иновативна комбинирана хранителна добавка за здравето на очите, състояща се от ZeaLutein® и мезозеаксантин.

ZeaLutein® е патентована комбинация от екстракт от цветовете на Турта – източник на зеаксантин, екстракт от плодовете на Годжи бери– източник на лутеин и екстрат от плодовете на Черен пипер – източник на пиперин.

Мезозеаксантинът в Лутеин Зет М Ellies се доставя от екстракт от цветовете на Невен.

Защо тези вещества са толкова важни за доброто зрение? Макулата е участък от ретината на окото, който отговаря за централното зрение, остротата на зрението и различаване на цветовете. Основният компонент на макулата е макулният пигмент, съставен предимно от т.нар. „ксантофилни каротеноиди“. Тези „ксантофилни каротеноиди“ са лутеин, зеаксантин и мезозеаксантин. Концентрацията им в макулата е 1000 пъти по-висока от тази в кръвта, което показва огромната им роля за нормалната функция на окото. Освен това се смята, че лутеин, зеаксантин и мезозеаксантин имат важна роля в защитата на ретината от предизвикваната от светлината оксидативна увреда като обезвреждат вредните радикали и филтрират синята светлина, участваща в много свързани с възрастта очни болести, вкл. макулна дегенерация.

Данните от клиничните проучвания показват значителни ползи от приема на мощната комбинация от лутеин, заексантин и мезозеаксантин не само при пациенти с макулна дегенерация, но и при здрави хора с цел профилактика на зрението. Освен това, в кръвта на тези пациенти се отчита повишаване нивата на ксантофилните каротеноиди, което показва добра усвояемост на веществата при прием под формата на хранителни добавки.

Съдържанието на зеаксантин – лутеин в ZeaLutein® е в съотношение 1:5 – както в човешкото око, – и е във високо усвоима форма. В състава на ZeaLutein® се включва още пиперин, който помага за защитата на окото от свободни радикали, а към целият бленд на ZeaLutein® ние добавихме и мезозеаксантин за още по-мощно действие и създадохме оптималната хранителна добавка за очно здраве – Лутеин Зет М Ellies.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen + fourteen =