Полезно

Масло от вечерна иглика за хормонален баланс и красива кожа

2Q==

В най-женския месец от годината Ellie’s представя на вниманието на всички дами Масло от вечерна иглика за физическо и психическо благополучие, хормонален баланс и красив външен вид.

Какво представлява маслото от вечерна иглика?

Маслото от вечерна иглика се добива от семената на растение, растящо естествено в Северна Америка. Смята се, че лечебните му свойства се дължат на съдържащата се в него гама–линоленова киселина /GLA/. GLA е омега-6 мастна киселина с противовъзпалителни, антиоксидантни и обезболяващи свойства.

Традиционни приложения на маслото от Вечерна иглика

Някои от традиционните приложения на маслото от вечерна иглика включват подпомагане на лечението при натъртвания, хемороиди, храносмилателни проблеми, болно гърло, а според проучванията през последните години полезните ефекти на растението могат да се наблюдават при широк спектър от проблеми, включително за облекчаване на състояния като акне, екзема и други кожни проблеми, предменструален синдром, болка и напрежение в гърдите, горещи вълни, високо кръвно налягане, неврологични болки и болки по костите.

Маслото от вечерна иглика е особено полезно за кожата

Според проучванията едномесечен прием на масло от вечерна иглика значително подобрява хидратацията, гладкостта и еластичността на кожата. Също така спомага за облекчаване на определени кожни заболявания като акне или екзема благодарение на противовъзпалителните си качества.

Тежък ПМС? Пробвайте масло от вечерна иглика

Чувствителност към резките промени в хормоните лежи в основата на предменструалния синдром. Тези хормони се влияят от есенциалните мастни киселини като GLA. Ето защо маслото от вечерна иглика идва на помощ през „онези дни“ от месеца.

Ефектите на маслото от вечерна иглика се наблюдават и в менопаузата

Поради въздействието, което оказва GLA върху хормоните, жените в менопауза могат да използват масло от вечерна иглика за облекчаване на честотата, продължителността и интензивността на горещите вълни.

Вечерна иглика за облекчаване на артритни болки

Благодарение на противовъзпалителните си свойства маслото от вечерна иглика може да се използва като допълнително средство за облекчаване болките и сутрешната скованост при артрит, както и за подобряване подвижността на ставите.

С всяка закупена опаковка Ellie’s подавате ръка на човек в нужда.

КУПИ ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ten + eleven =