Полезно

Върни се отново в играта с Артро Бустер!

2Q==

За облекчаване на проблемите със ставите, профилактика на ставни заболявания и подобряване подвижността на ставите Ellie’s представя Артро Бустер.

Артро Бустер съдържа патентована суровина на френската компания Diana – ChondrActiv®. Според клинично проучване, проследяващо ефектът от приема на тази суровина върху състоянието на ставите, 75% от приемащите получават клинично значимо облекчение на болката в ставите след 3 месечно приложение.

Какво прави тази суровина толкова ефективна?

Тя представлява екстракт от пилешки хрущял и съдържа колаген тип 2, хондроитин сулфат, хиалуронова киселина в оптимално съотношение.

Артро Бустер съдържа 55% колаген тип 2. Този тип колаген се извлича само от хрущяли. Хрущялът е важна част за мобилността на ставата, защото свързва костите, омекотява механичния стрес върху ставата, улеснява движението на ставните повърхности една спрямо друга, а съдържащият се в него колаген е отговорен за силата и еластичността на хрущяла.

При редовен прием колаген тип 2 помага за намаляване възпалението в ставите и засилване синтеза на вътреставна течност. По този начин се увеличава устойчивостта на ставата.

Добавяне на колаген тип 2 към режима на  хора със ставни заболявания може да допринесе за намаляване отока и сковаността, което се изразява в по-малко дискомфорт и увеличена подвижност.

От друга страна за колаген тип 2 се смята, че може да предизвика антиген-специфична толерантност. Това значи, че би могъл да помогне за облекчаване на автоимунните реакции, които се наблюдават при ревматоиден артрит и други ставни заболявания.

За здравите хора, които искат да съхранят отличното състояние на ставите си възможно най-дълго време, приемът на хранителни добавки с колаген може да помогне за поддържане на доброто здраве на ставите през целия живот.

Колаген тип 2 е по-рядък от масовите колаген тип 1 и тип 3, които се извличат основно от кости. Колаген тип 1 и тип 3 по-често се използват в продуктите за красота, защото имат осезателно позитивно действие върху кожата, важни са за нейната еластичност, но в по-малка степен допринасят за ставни проблеми като за тази цел се пият в дози от минимум 6 грама и за доста продължителен период.

В състава на Артро Бустер влиза още хондроитин сулфат. Той блокира разрушаването на хрущяла. Клетъчни култури, захранвани външно с хондроитин слуфат, показват значително понижаване на разграждането на колагена и протеогликаните. Използването на тази съставка може да помогне възстановяването на хрущяла, понижаване на болката и сковаността на ставите.

В Артро Бустер има вложено малко количество хиалуронова киселина, която помага за подобряване производството на синовиална течност, необходима за изхранването на ставата.

Възползвайте се от месеца на Ellie’s в аптеки Афиа през април!

КУПИ ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 + 2 =