В-комплекс спомага нормалния метаболизъм на организма и производството на енергия в него. Активно подпомага мускулния тонус, нервната система и психичното здраве.

Подходящ за: Възрастни

Активни съставки:

1 растителна капсула /дневна доза/ съдържа: Витамин В1 (тиамин) – 14 мг, Витамин В6 – (пиридоксин) 10 мг, Витамин В12 (цианокобаламин) – 50 мкг

Дозировка:

Препоръчителен дневен прием: Приемайте по 1 (една) капсула дневно по време на хранене.

Съхранение:

На сухо, хладно и защитено от пряка слънчева светлина място, до 25оC.

Съхранявайте далеч от деца

Предупреждения:

Хранителна добавка. Не е заместител на разнообразното хранене.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Консултирайте се с вашия личен лекар преди прием, ако страдате от хронично заболяване или сте на медикаментозно лечение.

Да не се приема от бременни и кърмещи жени.

Ако почувствате някакъв дискомфорт след приема на този продукт, преустановете приема.

Опаковка:

30 растителни капсули

2Q==
B-Complex_500X500_Left

***

Витамин В-комплекс играе важна роля в клетъчния метаболизъм и спомага за нормалната функция на сърцето и нервната система. Витамините от група В са водноразтворими витамини, които играят важна роля в клетъчния метаболизъм.

Установено е, че тези витамини влияят на мозъчното здраве и подобряват функцията на нервната система. Най-голяма роля играе Витамин В12, който поддържащ активността на имунната система и здравето на нервните ĸлетĸи, а също е необходим за производството на червените кръвни клетки в костния мозък.

Витамините от група В осигуряват енергия на тялото, помагайки да превърнете храната в гориво. Освен това те участват в метаболизма и активността на естрогена. Витамин В6 регулира хормоните на хипофизата, както и подобрява симптомите на предменструалния синдром.

Витамин В1 регулира работата на нервната система, влияе благоприятно на умствените способности и участва в метаболизма на въглехидратите. При недостиг на този витамин е възможно рязко да се понижи концентрацията на човек и да се влоши паметта му.

Дефицитът в човешкия организъм на витамините от група В може да доведе до значителни изменения в здравословното му състояние като храносмилателни нарушения и повишен рисĸ от сърдечни заболявания. Също така е възможна появата на чувство за умора, раздразнителност, понижен апетит и анемия. Нерядко се наблюдават дискомфорт в мускулите и ставите, изтръпване на крайниците, разсройства в съня и дерматит.

Най-високо съдържание на витамини от група В има в млякото, месото, ядките, пълнозърнестите продукти, ориз, зелени листни зеленчуци, яйцата, картофите и бобовите култури.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ