В-Макс Комплекс Ellie’s подобрява общото състояние на организма, спомага нормалния метаболизъм и производството на енергия. Подпомага функцията на нервната и сърдечно-съдовата система.

Подходящ за: Възрастни

Активни съставки:

Съставки в 1 вегетарианска капсула /дневна доза/:

Витамин В1 (Тиамин хидрохлорид) 14 мг, Витамин В3 (Никотинова киселина/Ниацин) 10 мг, Витамин В5 (Пантотенова киселина) 10 мг, Витамин В6 (Пиридоксин хидрохлорид) 10 мг, Витамин В7 (Биотин) 25 мкг, Витамин В8 (Мио-Инозитол) 20 мг, Витамин В9 (L-Метилфолат) 100 мкг,  Витамин В12 (Цианокобаламин) 50 мкг

Други съставки: Микрокристална целулоза, вегетарианска капсула

Дозировка:

Препоръчителен дневен прием: Приемайте по 1 (една) капсула дневно.

Предупреждения:

Хранителна добавка. Не е заместител на разнообразното хранене.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Консултирайте се с вашия личен лекар преди прием, ако страдате от хронично заболяване или сте на медикаментозно лечение.

Да не се приема от бременни и кърмещи жени.

Ако почувствате някакъв дискомфорт след приема на този продукт, преустановете приема.

Съхранение:

На сухо, хладно и защитено от пряка слънчева светлина място, до 25оC.

Съхранявайте далеч от деца.

Опаковка:

30 вегетариански капсули

2Q==
B-Max_Complex_500X500_Left

***

Витамините от група В са водноразтворими витамини, които играят важна роля в клетъчния метаболизъм. Те спомагат за нормалната функция на сърцето и нервната система.

Установено е, че тези витамини влияят на мозъчното здраве и подобряват функцията на нервната система. Най-голяма роля играе Витамин В12, който поддържа имунната система и нервните клетки активни и здрави, а също е необходим и за производството на червените кръвни клетки в костния мозък.

Витамините от група В осигуряват енергия на тялото, като помагат в разграждането на приетата храна. Освен това те участват в метаболизма и активността на естрогена. Витамин В6 регулира хормоните на хипофизата, както и подобрява симптомите на предменструалния синдром.

Витамин В1 регулира работата на нервната система, влияе благоприятно на умствените способности и участва в метаболизма на въглехидратите. При дефицит на този витамин в организма на човек може рязко да се понижи концентрацията и да се влоши паметта му.

Недостигът на витамините от група В в човешкия организъм може да доведе до значителни изменения в здравословното му състояние като храносмилателни нарушения и повишен рисĸ от сърдечни заболявания. Също така е възможна появата на чувство за умора, раздразнителност, понижен апетит и анемия. Нерядко се наблюдават дискомфорт в мускулите и ставите, изтръпване на крайниците, разсройства в съня и дерматит.

Храните, богати на витамини от група В, са млякото, месото, ядките, пълнозърнестите продукти, ориз, зелени листни зеленчуци, яйцата, картофите и бобовите култури.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ