Магнезиев цитрат 1200 мг с B-комплекс има благоприятен ефект върху симптомите на магнезиев дефицит. Подкрепя функциите на мускулите и на нервната система. Магнезиевият цитрат е органичен магнезий с висока бионаличност и разтворимост, и е лесно усвоим от организма.

Подходящ за: Възрастни

Активни съставки:

1 желатинова капсула /дневна доза/ съдържа: Магнезиев цитрат – 1200 мг (доставящ 192 мг Магнезий), Витамин В1 (тиамин) 1 мг, Витамин В6 (пиридоксин) 3 мг, Витамин В12 (цианокобаламин) 2 мкг

Дозировка:

Препоръчителен дневен прием: Приемайте по 1 (една) капсула дневно по време на хранене.

Съхранение:

На сухо, хладно и защитено от пряка слънчева светлина място, до 25оC.

Съхранявайте далеч от деца.

Предупреждения:

Хранителна добавка. Не е заместител на разнообразното хранене.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Консултирайте се с вашия личен лекар преди прием, ако страдате от хронично заболяване или сте на медикаментозно лечение.

Да не се приема от бременни и кърмещи жени.

Ако почувствате някакъв дискомфорт след приема на този продукт, преустановете приема.

Опаковка:

30 желатинови капсули

2Q==
Mg 1200 B-Complex_500X500_Left

***

Магнезият е жизненоважен елемент необходим за нормалното функциониране на клетките. Участва в повечето метаболитни реакции, насърчава производството и потреблението на енергия.

Магнезиевите йони намаляват възбудимостта на невроните и забавят нервно-мускулното предаване, а също така участват в много ензимни реакции,  калциеви антагонисти.

Магнезиевата сол на лимонената киселина се нарича магнезиев цитрат. Магнезият в цитратна форма е силно абсорбиращ се. Попадайки в храносмилателния тракт, елементът лесно прониква в кръвния поток през стените на стомаха и се транспортира до дефицитни тъкани.

Защо тялото се нуждае от магнезиев цитрат?

Действието на магнезиевия цитрат се отразява в много физиологични процеси. Тъй като 99% от веществото се съдържа в костите, мускулите и меките тъкани, при липсата му се откриват неизправности в тялото. Това се проявява в дисфункцията на сърдечно-съдовата и нервната системи, както и в развитието на други патологии.

Приложение на Магнезиев цитрат

Дефицит на магнезий в организма (включително при често използване на лаксативи, алкохол, голям психически и физически стрес).

Противопоказания:

Свръхчувствителност, хипермагнезиемия.

Странични ефекти на веществото Магнезиев цитрат:

При продължителна употреба в големи дози – диария.

Витамин В-комплекс играе важна роля в клетъчния метаболизъм и спомага за нормалната функция на сърцето и нервната система. Дефицитът в човешкия организъм на витамините от група В може да доведе до храносмилателни нарушения и повишен рисĸ от сърдечни заболявания.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ