Магнезий В-Макс Ellie’s представлява комбинация от органичен магнезий под формата на магнезиев цитрат и максимални дози В-комплекс, която спомага за поддържане на нормалните нива на магнезий в организма и има благоприятен ефект върху симптомите на магнезиев дефицит. Подкрепя функциите на мускулите и на нервната система. Магнезиевият цитрат е органичен магнезий с висока бионаличност и разтворимост, и е лесно усвоим от организма.

Подходящ за: Възрастни

Активни съставки (в 1 таблетка):

Магнезий (от Магнезиев цитрат 1000 мг) 160 мг, Витамин В1 (Тиамин хидрохлорид) 14 мг, Витамин В6 (Пиридоксин хидрохлорид) 10 мг, Витамин В12 (Цианокобаламин) 50 мкг

Пълнители: микрокристална целулоза, магнезиев стеарат

Не съдържа генетично модифицирани съставки и консерванти.

Дозировка:

Приемайте по 1 (една) таблетка вечер преди сън.

Съхранение:

На сухо, хладно и защитено от пряка слънчева светлина място, до 25оC.

Съхранявайте далеч от деца.

Предупреждения:

Хранителна добавка. Не е заместител на разнообразното хранене.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Консултирайте се с вашия личен лекар преди прием, ако страдате от хронично заболяване или сте на медикаментозно лечение.

Да не се приема от бременни и кърмещи жени.

Ако почувствате някакъв дискомфорт след приема на този продукт, преустановете приема.

Опаковка:

30 таблетки

2Q==
Mg B-Max_500X500_Left

***

Магнезият е жизненоважен елемент необходим за нормалното функциониране на клетките. Участва в повечето метаболитни реакции, насърчава производството и потреблението на енергия.

Магнезиевите йони намаляват възбудимостта на невроните и забавят нервно-мускулното предаване, а също така участват в много ензимни реакции,  калциеви антагонисти.

Магнезиевата сол на лимонената киселина се нарича магнезиев цитрат. Магнезият в цитратна форма е силно абсорбиращ се. Попадайки в храносмилателния тракт, елементът лесно прониква в кръвния поток през стените на стомаха и се транспортира до дефицитни тъкани.

Защо тялото се нуждае от магнезиев цитрат?

Действието на магнезиевия цитрат се отразява в много физиологични процеси. Тъй като 99% от веществото се съдържа в костите, мускулите и меките тъкани, при липсата му се откриват неизправности в тялото. Това се проявява в дисфункцията на сърдечно-съдовата и нервната системи, както и в развитието на други патологии.

Приложение на Магнезиев цитрат

Дефицит на магнезий в организма (включително при често използване на лаксативи, алкохол, голям психически и физически стрес).

Противопоказания: Свръхчувствителност, хипермагнезиемия.

Странични ефекти на веществото Магнезиев цитрат: При продължителна употреба в големи дози – диария.

Витамин В-комплекс играе важна роля в клетъчния метаболизъм и спомага за нормалната функция на сърцето и нервната система. Дефицитът в човешкия организъм на витамините от група В може да доведе до храносмилателни нарушения и повишен рисĸ от сърдечни заболявания.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ