Цинкът Ellie’s спомага за подобряване общото състояние на организма. Допринася за доброто състояние на косата, кожата и ноктите, поддържането на хормонален баланс и здраве на очите.

Подходящ за: Възрастни

Активни съставки:

Състав в 1 растителна капсула /дневна доза/: Цинков цитрат – 50 мг (доставящ 15 мг Цинк)

Други съставки: Микрокристална целулоза

Дозировка:

Препоръчителен дневен прием: Приемайте по 1 (една) капсула дневно по време на хранене.

Съхранение:

На сухо, хладно и защитено от пряка слънчева светлина място, до 25оC.

Съхранявайте далеч от деца.

Предупреждения:

Хранителна добавка. Не е заместител на разнообразното хранене.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Консултирайте се с вашия личен лекар преди прием, ако страдате от хронично заболяване или сте на медикаментозно лечение.

Да не се приема от бременни и кърмещи жени.

Ако почувствате някакъв дискомфорт след приема на този продукт, преустановете приема.

Опаковка:

90 растителни капсули

Z
Zinc_X90_500X500_Left

***

Цинкът е важен минерал за нормалното функциониране на организма. Той е мощен антиоксидант и има противовъзпалително действие.

Микроелементът балансира голяма част от хормоните в тялото на човека и позволява правилното използване на хранителните ензими, както и стимулира защитните сили на организма, намалявайки честотата на възникване на инфекции.

Цинкът оказва влияние на производството на хормони както на естественото повишаване на тестостерона при мъжете, така и е необходим за производството на естроген и прогестерон при жените.

Освен половите хормони, микроелементът регулира и инсулина, който е свързан с нивата на кръвната захар.  Така той участва и в разграждането на въглехидратите, съдържащи се в храните, които са основен източник на енергия за организма. Достатъчното количество цинк в тялото е предпоставка за наличието на добър метаболизъм.

Цинкът е необходим за сърдечно-съдовата система като по естествен начин регулира нивата на холестерола и кръвното налягане и поддържа циркулационния цикъл. Той участва и в синтеза на протеина, влияещ на функцията на червените и белите кръвни телца.

Цинковият цитрат е най-добрата форма на цинка за организма, тъй като лесно се усвоява.

Най-честите симптоми при недостиг на цинк са постоянна умора, слаб имунитет, глад за много сладки или много солени храни, нарушена концентрация и слаба памет, ниско кръвно налягане, косопад, бледа кожа, бели петна по ноктите.

Недостиг на цинк се наблюдава не само при недостатъчна консумация на храни, съдържащи цинк, а също и при неусвояване на хранителните вещества в случаите на храносмилателни проблеми, нарушена чревна микрофлора или заболявания като синдром на пропускливите черва.

Храните, които имат най-високо съдържание на цинк са тези, които съдържат най-вече животински протеини, морските дарове и млечните продукти.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ